Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

"να εισαι ΕΣΥ"

"Να εισαι ο εαυτος σου" ακουγα να μου λενε σε διαφορες φασεις της ζωης μου.
"Ολο μαλακιες" σκεφτομουν.
...
Δεν ηξερα ομως. Νομιζα οτι ηταν αυτονοητο για τον καθενα να "ειναι ο εαυτος του".
Σπανια δειχνεις αυτο που εισαι ομως.
Αν δεν αφησεις ελευθερο ο,τι υπαρχει μεσα σου, δυσκολα.
Μη σε νοιαζει τι θα σκεφτουν η τι θα πουν οι αλλοι. Η πως θα αντιδρασουν. Πρεπει να ελκυεις τους ανθρωπους γυρω σου απο αυτο που εισαι και μονο. Ειτε αυτο σε καποιους φαινεται ξενερωτο, καταθλιπτικο, εγωιστικο η και γω δεν ξερω τι αλλο. Να εισαι ΕΣΥ. Και αν δηλαδη σε καποιον φανεις κλειστος η ξενερωτος? Τι εγινε? Εσυ εισαι αυτο που εισαι. Αυτο και τιποτα αλλο. Και το ξερεις. Οταν δεν θα προσποιεισαι κατι αλλο απ αυτο που εισαι, τοτε θα νιωσεις να εισαι καλα. Και ας νιωθεις απορριψη πολλες φορες.
"Να δειχνεις χαρουμενη για να εισαι πιο προσιτη στους γυρω σου" εχω ακουσει απειρες φορες στο παρελθον.
WRONG
Εγω λεω, μην προσποιεσαι ποτε. Απλα βρες τα με το μεσα σου. Πως το λενε. Και down να εισαι, δεν πειραζει. Το ζητημα ειναι να συμφιλιωθεις με τα συναισθηματα σου. Να μην αισθανεσαι μονος οταν μενεις με τον εαυτο σου. Να ξερεις οτι εχεις εσενα. Και οσοι το δουν αυτο, δεν θα τους νοιαξει τιποτα αλλο. Θα ερθουν εκει για σενα. Και εσυ θα ξερεις οτι ειναι εκει για σενα.
Μη δειξεις ποτε κατι πιο φανταχτερο απ αυτο που εισαι για να τραβηξεις τους αλλους κοντα σου. Να εισαι παντα εσυ. Και μη ξεχνας να αγαπας τον εαυτο σου ακομα και για οσα ξερεις οτι μπορει να μη σε αγαπησουν οι αλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου